Osnovni podaci trgovačkog društva ArhivPRO d.o.o.

Naziv: ArhivPRO društvo s ograničenom odgovornošću za usluge arhiviranja i skeniranja dokumentacije
Skraćeni naziv: ArhivPRO d.o.o.
OIB: 79067915635
Sjedište: Proljetna 45, 48000 Koprivnica, Hrvatska
Pravni odnosi: Društveni ugovor o osnivanju od 03. svibnja, 2004. godine
Sudski registar: upis izvršio Trgovački sud u Bjelovaru, 26.05.2004. pod oznakom Tt-04/486-2
Temeljni kapital: 20.000,00 kuna uplaćen u cijelosti
Poslovna banka: Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR1423400091110176908
Članovi uprave: Kristijan Crnković

Djelatnost
Uspostava digitalnih knjižnica te implementacija institucionalnih repozitorija naše su najvažnije djelatnosti uz skeniranje svih vrsta građe. Vlastita, originalna programska rješenja koja nudimo izrađena su prema međunarodnim standardima i usklađena sa zahtjevima europske digitalne knjižnice EUROPEANA. Agregator građe za arhive, knjižnice i muzeje, servis za dodjeljivanje jedinstvenog identifikatora te resolving servis za agregiranu građu koja je poslana u Europeanu samo su neki od sustava koje smo uspješno osmislili i uspostavili.

Iskustvo
Više od 15 godina iskustva u projektiranju kompleksnih arhivskih sustava, implementacija projekata digitalizacije i integracije digitalnih knjižnica, repozitorija i integriranih sustava za upravljanje digitalnim arhivima i knjižnicama, garancija su našim klijentima da će projekti koje provodi ArhivPRO uspješno biti realizirani. "Know-how" kojeg imamo daje nam bitnu prednost u kvaliteti naših usluga i proizvoda, a što svaka naša stranka može potvrditi.

Projekti digitalizacije
Digitalizaciju građe izvodimo na dva načina:
 • skeniranje na licu mjesta (IN-SITU) ukoliko nije dozvoljeno izmještanje
 • skeniranje u našem uredu u Koprivnici.
 • Kod "IN-SITU" projekata kompletnu opremu za digitalizaciju postavljamo kod stranke pod uvjetom da je osiguran adekvatan prostor te da su zadovoljeni tehnički uvjeti u kojima se oprema koristi.

  Standardi
  ArhivPRO nudi standardizirane postupke digitalizacije gradiva za arhive knjižnice i muzeje u skladu s međunarodnim preporukama koje se primjenjuju u digitalizaciji rijetke građe, a također prema preporukama Ministarstva kulture i Ureda za digitalizaciju hrvatske kulturne baštine.
  Dokumente propisa možete pronaći na stranicama www.kultura.hr

  Tehnologije
  Obzirom da AKM zajednica spada u kategoriju neprofitnih ustanova, platforma INDIGO izgrađena je pomoću open source alata i baza, a to znači bez dodatnih troškova za licenciranje skupih komercijalnih licenci za operativne sustave ili baze podataka. U razvoju smo koristili: Linux, Apache, NGINX, MySQL, JAVA, PHP, JavaScript, Lucene, SOLR, ElasticSearch

  Oprema
  - specijalni skeneri za knjige Book2NET
  - protočni velikoformatni i maloformatni skeneri